Türk Fizik Derneği

Prof. Dr. Ömer YAVAŞ – Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. Serkant Ali ÇETİN – Bilgi Üniversitesi
Prof. Dr. Semiha BAHÇELİ – Süleyman Demirel Üniversitesi

hocalarımız arasında paylaştırılmasına karar verilmiştir.
Kendilerine Türk Fizik Derneği tarafından plaket ve ödül belgesi verilecektir.

2017 YILI TÜRK FİZİK DERNEĞİ ÖZEL ONUR ÖDÜLÜ‘nün, Habertürk Tv’de sunduğu Teke Tek programında ve yazılı basın köşesinde temel bilimler ile ilgili yapmış olduğu toplumu aydınlatıcı yayınlarından dolayı Fatih ALTAYLI’ya verilmesine karar verilmiştir. Kendisine Türk Fizik Derneği tarafından plaket ve ödül belgesi verilecektir.

2017 YILI TÜRK FİZİK DERNEĞİ PROF. DR. ENGİN ARIK BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ’nü Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Serap GÜNEŞ kazanmıştır. Ödül kazanana, ARIK ailesi tarafından verilecek 2.000 USD’ lık ödül tutarı dışında, ayrıca Türk Fizik Derneği tarafından da ödül belgesi verilecektir.

2017 YILI TÜRK FİZİK DERNEĞİ PROF. DR. ŞEVKET ERK GENÇ BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ‘nü Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Dr. Selçuk BİLMİŞ kazanmıştır. Ödül kazanana, ERK ailesi tarafından verilecek 1.000 USD’ lık ödül tutarı dışında, ayrıca Türk Fizik Derneği tarafından da ödül belgesi verilecektir.

Not: Ödüller 6-10 Eylül 2017 tarihleri arasında Bodrum Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Türk Fizik Derneği 33. Uluslararası Fizik Kongresinde 6 Eylül günü saat 09:00 yapılacak olan açılış töreninde kazananlara törenle takdim edilecektir.

Saygılarımızla,
Prof. Dr. Baki AKKUŞ